1. kesäkuuta 2014

Fantastinen Frank

Tämä kuva on pienestä 49 m2 kodista. Kuva Fantastic Frank.

Käyn aika ajoin ihastelemassa ruotsalaisen kiinteistövälitysfirman Fantastic Frankin (klik) sivuja. Miten ne ruotsalaiset aina osaavatkin! Mutta hei, kyllä mekin osattaisiin jos joku uskaltaisi. Pitäisi vain hiukan ravistella kaavoihin kangistuneita kiinteistönvälitysfirmojamme.

Ihana parvi pienessä kodissa. Kuva Fantastic Frank.

Ensinnäkin, aloitetaan nettisivuista. Kodit pitäisi saada helpommin esille ja kodikkaampaa tunnelmaa sivuille. Myyjien, ostajien, sisustajien blogeja, kiitos! Enemmän teksti-infoa. Tarinoita. Kaiken kaikkiaan yleisesti rennompi meininki ei haittaisi ollenkaan. Joojoo, kodin osto ja myyminen on tavalliselle talliaiselle se elämän suurin kauppa. Isot rahat liikkuu jne. Mutta, olisikohan asuntonsa myyntiin laittavan paljon helpompi lähestyä rennommin pukeutunutta kiinteistönvälittäjää kuin sitä epäilyttävää autokauppiaan näköistä geelitukkaa. Anteeksi, en halua loukata ja yleistää, mutta tämä on minun kokemukseni. Katsokaapa Frankin myyjiä, en tietenkään ole tavannut heistä yhtäkään mutta kuvat ainakin kertovat rentoudesta.



Niin, ne kuvat! Miksi suomalaisten kiinteistövnvälitysfirmojen myyntikuvat ovat niin kankeita? Kun minä myin viime vuonna kotini (omakotitalo) otin välittäjän, mutta sanoin heti, että stailaan ja otan kuvat itse. Kauniit kuvat tulikin! Ei niitä laajakulmaobjektiivilla liian kontrastisiksi käsiteltyjä kuvia väärästä kuvakulmasta. Vaan kauniilla luonnonvalolla katsojan silmän korkeudelta kuvattuja kuvia. Eivät ne tietenkään olleet ammattikuvaajan laatutyötä, mutta kauniita kylläkin.

Pieni, harkittu epäjärjestys luo tunnelmaa.

Tavallinen Matti ja Maija Meikäläinenkin osaa myös arvostaa kauneutta kuvissa. Pohjakuva ja neliöt kertovat lisää, mutta miksi pitää olettaa, että kuvissa pitää näkyä kaikki! Sivuille venytetyt kuvat eivät huijaa enää ketään, vääristävät vain mittasuhteita. Kotien kuvissa saa kuitenkin näkyä, että siellä asutaan. Kahvikuppi ja lojuvat kengät ovat ihan okei, jos ne sijoitetaan oikeaan paikkaan. Ja miksi ei annettaisi tilaa myös yksityiskohtaisemmille kuville joilla luodaan tunnelmaa.


Rennosti petaamaton sänky on kutsuvampi. Kuva Fantastic Frank.

Asuntokauppa polkee paikoillaan, mutta asunnonmyynti on se mihin asukas helposti ottaa edelleen ammattilaisen avuksi. Miksi kiinteistönvälitysfirmat eivät palvelisi asiakkaitaan paremmin? Stailauspalvelu ja kunnon kuvat palvelisivat sekä ostajaa että myyjää. Tyhjää asuntoa en lähtisi missään nimessä myymään, vaan tekisin yhteistyötä jonkun sisustuskaupan kanssa ja kalustaisin asunnon. Hyvää palvelua olisi myös tarjota asunnonostajalle sisustusapua (ehkä jo valmis suunnitelma kun asunto on myynnissä?). Ja olisi myös hauska lukea erilaisia ostaja-myyjä tarinoita ja kokemuksia remontista yms.


Tässä hyvä esimerkki tyhjän asunnon stailauksesta. Kuva Fantastic Frank

Itse en ole mikään firmanperustaja, mutta jos perustaisin kiinteistönvälitysfirman olisi se juuri edellä kerrotun kaltainen. Kiinteistönvälittäjän hommiakin olen jo ajatellut mutta keskityn vielä siihen mitä osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti