11. syyskuuta 2014

Habitare 2014

Habitaren muuttuessa jokavuotiseksi tapahtumaksi verottaa se näytteilleasettajien luovuutta ja
rahakirstua huomattavasti. Viime vuonna oli vielä helppo bongata parhaimmat osastot. Tänä vuonna osastoihin ei enää ole ollut varaa satsata rahaa ja resursseja samoin kuin edellisvuosina. Osastot olivat jotenkin hajuttomia ja mauttomia, näyttävyyttä ei oikein ollut missään. Muutama merkittävä firma oli jättänyt kotimaiset messut väliin ja keskittänyt kaikki voimavaransa viime viikolla olleisiin Pariisin Maison et Objet- messuihin. Tässä kuitenkin minun bongaukseni messuilta.

Trash Design oli tänä vuonna saanut messuilta paljon tilaa, mutta näyttely oli sijoiteltu kahteen eri kohtaan, joka ei minun mielestäni toiminut.

Hauskat sarvipäät on tehty fillarin osista.


Sanomalehtihimmelin materiaali alkaa olla jo
vaikeasti saatavaa.

Pesukoneen rummut oli tänä vuonna keksitty maalata.


Messujen värimaailma oli kovin varovainen. Värejä ei juurikaan uskallettu käyttää mutta siellä missä oli värejä, ne kyllä huomattiin.

Svenssonin ihanat tekstiilit toivat messuijen muuten
niin yksitoikkoiseen värimaailmaan iloa.


Svensson.

Huonekalubisneksen lama on näkynyt jo muutaman vuoden myös Habitaressa. Keittiökauppiaita oli kyllä mukana, mutta niin vaatimattomasti, että niitä oli melkein mahdotona huomata. Diesel-muotitalon omistajan Renzo Rosson suunnittelema Successful Living from Diesel with Scavolini keittiö kyllä bongattiin.

Dieselin keittiö Scavolinin osastolla oli
rouhean maskuliininen.
Successful Living from Diesel-keittiössä oli kiinnitetty
huomiota yksityiskohtiin.

Mutta oli siellä mukana myös muutama helmi. Esimekiksi Timo Niskasen vasta tänä vuonna perustama Himmee-valaisintuotemerkki. Pienen pienen osaston kaikki valaisimet olivat kauniita ja käyttökelpoisia.
Himmeen Lento-kattovalaisimet.

Mutta kyllä vanhat konkaritkin osasivat. Samuli Naamangan Innoluxille suunnittelemat Lambada-valaisimet ovat käsin valettua keramiikkaa.

Lambada toimii sekä yksin että ryhmässä, Innolux.

Sokerina pohjalla vielä hiveltävän ihana Tulikiven vuolukivimosaiikki. Laatta sopii yhtä hyvin seinälle kuin lattiallekin. Luonnonkiven hyvänä puolena on lämmönvarauskyky ja turvallisuus. Se ei nimittäin ole liukas märkänäkään.

Vuolukivimosaiikki, Tulikivi.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti